Bag om en illustration

Hej med dig.
I dag vil jeg tage dig med bagom en illustration. 
Sådan helt fra bunden...
Here it goes:

Jeg har med tiden lært, at der sjældent kommer noget godt ud af, at droppe skitserne. Selvfølgelig sidder jeg ofte også og maler frit, men jeg oplever ofte, at jo mere jeg har skitseret motivet, jo bedre resultat. 
Her kan I se nogle af mine mellemliggende skitser. 
Jeg ejer ikke en kat - men trods det, ligger der altid katte i min have. Så denne skitse er faktisk ret impulsivt af en kat i haven her til morgen. 

Efter indlende skitser af delene, forsøger jeg, for så vidt muligt, at skitsere den færdige illustration op.

Jeg har aldrig malet baggrund, og "objekter" i mine illustrationer, men har på det sidste forsøgt at udfordre mig selv på den front. Det gælder også i denne - men jeg er stadig ret fan af basis former: trekant, cirkel, firkant, så jeg eksperimenterer lidt i skitserne, med disse former (som afgrænsning). Jeg kan godt lide, når jeg tegner efter fri fantasi, at sætte et par regler op, fx. max 4 farver eller du må ikke tegne udenfor denne cirkel eller lignende. 
Efter en færdig skitse "outliner" jeg skitsen. Det betyder, at jeg tager mit akvarel papir, lægger det ovenpå skitsen, lægger det på mit lysbord, og tegner de streger op, som jeg ønsker i illustrationen. Jeg bruger en akvarel blyant, så man kan arbejde med stregen i illustrationen. 

Som du kan se, maler jeg i dag på en meget kraftig papirkvalitet. Eller, det kan du ikke se, men du kan se, at strukturen er grov! ;)
Up next: at male!! Juhuu! 

Jeg lader en farve tørre, før jeg begynder på en ny farve. Det gør både, at jeg ikke forhaster noget, og at farverne ikke blander sig. 
Jep, her gjorde jeg så ikke, som jeg selv lige prædikede...ups. Nogle gange ville jeg starte forfra. I dag må det blive en del af charmen ved illustrationen. 

Til sidst outliner jeg både med hvid og sort. Tilbage er blot: hvad skal titlen være?

"Nap Time Miauw Miauw"
Har du spørgsmål, så smid endelig en kommentar, så svarer jeg hurtigst muligt.
Du er også altid velkommen til at skrive en mail til mig på lh@leahoffmann.dk
(originalen er solgt)
Hav en god dag. 
/Lea